Over Bijzonderboek.nl

Biografie Willem CampschreurBijzonderboek.nl is de website van Willem Campschreur. Het uitgeven en maken van boeken is de leidraad van mijn hele werkende bestaan.

Tijdens mijn studie Nederlands / Algemene Taalwetenschappen werd ik lid van de redactie van non-fictie uitgeverij SUA. Later werkte ik voor deze politiek en maatschappelijk geëngageerde uitgeverij als zakelijk leider en uitgever. Bij Amnesty International werkte ik geruime tijd als uitgever van boeken, publieksmateriaal en merchandising. Voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) was ik uitgever van een omvangrijk fonds met cultuurhistorische uitgaven, wetenschappelijke uitgaven in verschillende talen en allerlei praktische gidsen.

Van 2000-2001 woonde ik een jaar in Bosnië-Herzegovina, verdiepte me in land en taal en kwam er daarna vaak en graag terug. Enkele publicaties waren het resultaat. Terug in Nederland volgde ik een aantal modules Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en ontwikkelde een praktijk in het realiseren van boeken voor particulieren en instellingen. In elk project kan ik wel mijn liefde kwijt voor het samen laten gaan van een bijzondere inhoud en een bijzondere vormgeving.